Informatie voor verwijzers

Overleggen, verwijzen en aanmelden

Ik werk sinds 2002 al als psycholoog in Tilburg en het werk gaat me aan het hart. Ik werk graag samen met huisartsen, praktijkondersteuners GGZ, collega-psychologen en andere collega’s/verwijzers. Voor overleg ben ik bereikbaar op Siilo en op tel.nr. 06 365 234 60. Verwijzers kunnen een papieren verwijsbrief verzorgen; ik ben sinds 01-01-2024 gestopt met Zorgdomein. Vervolgens is het de bedoeling dat de cliënt zich zelf per e-mail aanmeldt op rian@psychologiepraktijkvanleuken.nl. Dit is vanuit het oogpunt van regie bij en autonomie van cliënten. Ik probeer cliënten dezelfde dag en in elk geval binnen 48 uur terug te bellen (uitgezonderd vakanties/feestdagen).

Wachttijd

Ik span mij in om de wachttijden in de GGZ zo kort mogelijk te houden. Mijn wachttijd geef ik zo secuur mogelijk aan op mijn website. Zodra ik een uitvaller heb in de agenda, probeer ik die plek te benutten voor een intake van de eerstwachtende(n) op de wachtlijst. Zo komt het geregeld voor dat cliënten gelukkig nog eerder dan verwacht kunnen starten en daar is iedereen mee geholpen.

Vaste spreekuren

Omdat ik een eenmanspraktijk heb en alle praktijk-taken geheel zelf uitvoer, heb ik ervoor gekozen om niet meer elke werkdag spreekuren te houden. Mijn vaste spreekuurdagen zijn maandag (binnen), dinsdagochtend (buiten), woensdagochtend (buiten) en donderdagochtend (binnen). De praktijk is alle werkdagen bereikbaar op 06 365 234 60.

De Buitenpsycholoog Brabant – Groene GGZ

Najaar 2023 ben ik geregistreerd Buitenpsycholoog geworden, als De Buitenpsycholoog Brabant. Ik ben daar zeer enthousiast over en wil graag bijdragen aan de Groene GGZ. Ik werk met vaste dagdelen en locaties ‘buiten’. Ook blijf ik ‘gewoon’ spreekuren in mijn behandelkamer houden, zodat alle cliënten goed aan bod komen. Persoonlijke zorg blijft hoog in het vaandel staan.

U kunt me voor inspiratie, uitleg en updates ook volgen op mijn Instagram: de_buitenpsycholoog_brabant

Gevorderd EMDR-therapeut

Vanuit de Buitenpsychologie ga ik ook EMDR in de natuur aanbieden; het aanbod EMDR ‘binnen’ blijft ook bestaan. Ik ben inmiddels gevorderd EMDR-therapeut, geschoold via de VEN. Dat betekent dat ik niet alleen enkelvoudig, maar ook meervoudig trauma mag en kan behandelen. Dat is dan wel met de kanttekening, dat het hanteerbaar moet zijn in de GBGGZ en niet bijvoorbeeld hoog-complex trauma. Ik ga ook de stappen zetten richting de titel ‘EMDR Europe Practitioner’.

Behandelaanbod

Mijn actuele behandelaanbod nog even op een rijtje:

EMDR voor trauma, negatief zelfbeeld, angsten en fobieën

CGT Cognitieve Gedragstherapie

Buitenpsychologie (geregistreerd Buitenpsycholoog per 03-11-2023, ‘De Buitenpsychologen’)

ACT Acceptance and Commitment Therapy

COMET zelfbeeldtraining

Positieve Psychologie

• Nascholing ‘behandeling van slaapstoornissen’, RINO Utrecht (sept.-nov. 2023)

• Nascholing ‘imaginatie en rescripting bij trauma’, RINO Utrecht (nov.-dec. 2023)

Kwaliteit – Visitaties

LVVP Visitatie Certificaat: behaald op 20-11-2023, geldig t/m 31-12-2028.

NIP Visitatie Certificaat: behaald in dec. 2018, geldig t/m dec. 2023.