Informatie voor verwijzers

Verwijzen

Ik werk sinds 2002 al als psycholoog in Tilburg en het werk gaat me aan het hart. Ik werk heel graag samen met huisartsen, praktijkondersteuners GGZ, collega-psychologen en andere collega’s/verwijzers. Verwijzers kunnen Zorgdomein gebruiken om digitaal veilig te verwijzen of een papieren verwijsbrief verzorgen. In beide gevallen is het de bedoeling dat de cliënt zich telefonisch aanmeldt op mijn telefoonnummer 06-365 234 60. Dit is vanuit het oogpunt van regie bij en autonomie van cliënten. Ik probeer cliënten dezelfde dag en in elk geval binnen 24 uur terug te bellen (uitgezonderd vakanties en feestdagen).

Wachttijd

Ik span mij in om de wachttijden in de GGZ zo kort mogelijk te houden. Mijn wachttijd geef ik zo secuur mogelijk aan op mijn website en in Zorgdomein. Zodra ik een uitvaller heb in de agenda, probeer ik die plek te benutten voor een intake van de eerstwachtende(n) op de wachtlijst. Zo komt het geregeld voor dat cliënten gelukkig nog eerder dan verwacht kunnen starten en daar is iedereen mee geholpen.

Vaste spreekuren

Omdat ik een eenmanspraktijk heb en alle praktijk-taken geheel zelf uitvoer, heb ik ervoor gekozen om niet meer elke werkdag spreekuren te houden. Mijn vaste spreekuurdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag. De praktijk is wel alle werkdagen telefonisch bereikbaar op 06 365 234 60.

Erkend Buitenpsycholoog

Nu – najaar 2023 – ben ik bezig met de opleiding tot erkend Buitenpsycholoog. Ik ben daar zeer enthousiast over, wil graag bijdragen aan de Groene GGZ en ga de komende tijd ontdekken wat handig werkt in de agenda. Ik ga gaandeweg werken met vaste dagdelen ‘Buiten’. Ook blijf ik ‘gewoon’ spreekuren in mijn behandelkamer houden, zodat alle cliënten goed aan bod komen. Persoonlijke zorg blijft hoog in het vaandel staan.

Gevorderd EMDR-therapeut

Binnen de Buitenpsychologie ga ik ook EMDR in de natuur aanbieden. Ik ben inmiddels gevorderd EMDR-therapeut. Dat betekent dat ik niet alleen enkelvoudig, maar ook meervoudig trauma mag en kan behandelen. Dat is dan wel met de kanttekening, dat het hanteerbaar moet zijn in de GBGGZ en niet bijvoorbeeld hoog-complex trauma. Ik ga ook de stappen zetten richting de titel ‘EMDR Europe Practitioner’, maar gezien de hoeveelheid stappen om dat te bereiken, zal dat nog een tijdje duren.

Behandelaanbod

Mijn actuele behandelaanbod nog even op een rijtje:

EMDR voor zowel trauma als zelfbeeld

CGT Cognitieve Gedragstherapie

Buitenpsychologie (erkend Buitenpsycholoog per 10-11-2023)

ACT Acceptance and Commitment Therapy

COMET zelfbeeldtraining

Positieve Psychologie

• Nascholing ‘behandeling van slaapstoornissen’ (sept.-nov. 2023)

• Nascholing ‘imaginatie en rescripting bij trauma’ (okt.-nov. 2023)

Kwaliteit

NIP Visitatie Certificaat: behaald in dec. 2018, geldig t/m dec. 2023

LVVP Visitatie Certificaat: momenteel (sept.-nov. 2023) vindt de LVVP visitatie plaats.