COMET zelfbeeldtraining

Sinds het voorjaar van 2022 bied ik ook COMET zelfbeeldtraining aan; individueel met cliënten, vooralsnog niet in groepsverband. De COMET zelfbeeldtraining is een bewezen effectieve behandeling voor mensen met klachten rondom een negatief zelfbeeld. Vaak gaat het om mensen die wel weten dat zij ook goede eigenschappen hebben, maar dat niet goed zo voelen of geloven over zichzelf.

Bij een negatief zelfbeeld ligt de nadruk veel teveel op de eigenschappen die mensen niet goed vinden bij zichzelf en voelen mensen zich te slecht over zichzelf. Met de COMET zelfbeeldtraining wordt dit hersteld en wordt er juist gebouwd aan een gezond zelfbeeld. Een gezond zelfbeeld is een realistisch zelfbeeld, waarin je als mens kan voelen dat je goed bent zoals je bent, met je mooie en minder mooie eigenschappen.

De behandeling met COMET is intensief, omdat je als cliënt elke dag minstens 30 minuten jezelf moet trainen, verdeeld over minimaal 6 momenten van minstens 5 minuten. Je gebruikt hiervoor het COMET werkboek voor cliënten van Kees Korrelboom. Je schaft dit werkboek zelf aan.