Over mij

Mijn naam is Rian van Leuken en ik ben gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog BIG). Ik gebruik bewezen effectieve (‘evidence-based’) behandeltechnieken, zoals Cognitieve Gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapy en EMDR. Ik houd mij natuurlijk aan de richtlijnen, maar omdat ieder mens anders is en in andere omstandigheden verkeert, stem ik iedere behandeling ook daarop af. Ik heb een zo breed mogelijk behandelaanbod in de GBGGZ en volg regelmatig nascholingen, intervisies en supervisies.

In de herfst van 2020 opende ik met veel plezier mijn eigen praktijk. Ik werk al meer dan 20 jaar in de psychologische zorg in Tilburg en haal veel voldoening uit het helpen van mensen. Ik kijk ernaar uit om meer mensen te ontmoeten en ook hen verder te helpen in wat zij nodig hebben om psychisch te herstellen van wat er speelt. Vertrouwen, transparantie en respect zijn daarbij onmisbaar.

Ik heb een BIG-registratie, wat betekent dat ik voldoe aan de opleidingseisen voor mijn beroep, en ik ben erkend Psycholoog NIP van de Nederlandse beroepsvereniging van psychologen. Ik ben lid van de beroepsverenigingen VEN (Vereniging EMDR Nederland), LVVP en NIP/NVGzP.

Mijn ervaring als psycholoog in Tilburg

In 2002 rondde ik de studie Psychologie af aan Tilburg University. Sindsdien werk ik in de geestelijke gezondheidszorg. Eerst als basispsycholoog. Van 2005 tot 2007 volgde ik de postdoctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog BIG).

Ruim 17 jaar lang werkte ik bij een grote GGZ-organisatie in de Specialistische GGZ (SGGZ). Daar was ik behandelaar van de doelgroep volwassenen. Ik heb gewerkt op een afdeling voor deeltijdbehandeling, binnen een woonsetting gericht op reïntegratie na crisis/opname, en vooral als ambulant behandelaar. Dit alles met cliënten met uiteenlopende klachten: angst, trauma, stemming, ADHD, persoonlijkheidsproblematiek, relatie-, gezins- en levensfase problematiek, etc. In de laatste jaren binnen de SGGZ heb ik vooral mensen met angst-, trauma-, en stemmingsklachten ambulant behandeld.

Eind 2017 startte ik als freelance GZ-psycholoog in de Generalistische Basis GGZ (GBGGZ). Ik werkte in verschillende praktijken van vrijgevestigde collega’s. Eerst deed ik dit naast mijn baan bij de SGGZ-organisatie en vanaf medio 2019 werk ik alleen nog in de GBGGZ, als volledig freelancer. De vervolgstap naar een écht eigen praktijk zette ik in 2020. Ook hier behandel ik volwassenen (vanaf 18 jaar), inclusief senioren. Ik zit inmiddels meer dan 20 jaar in het vak, heb de nodige werk- en levenservaring en blijf mezelf als persoon ontwikkelen door regelmatig nascholingen en supervisies te volgen.

Over mij persoonlijk

In mijn vrije tijd doe ik graag gezellige dingen met mijn dierbaren. Ik houd van dieren en de natuur en fotografeer graag. Ook houd ik van lekker koken en eten. Ik probeer te genieten van de kleine dingen die het leven extra bijzonder kunnen maken en oog te hebben voor de mensen om mij heen.

Als kind wilde ik juffrouw worden op een basisschool. Dat plan veranderde omdat psychologie mij nog meer aantrok dan het onderwijs. Ik vind het in mijn werk wel erg leuk om mijn cliënten iets te leren. Ik zie het ook als mijn doel om cliënten terug in hun kracht te zetten en voldoende ‘gereedschap’, vaardigheden, mee te geven om na de behandeling zelf weer goed verder te kunnen.

Rian van Leuken, GZ-psycholoog van Psychologiepraktijk Van Leuken Tilburg
GZ-psycholoog Rian van Leuken